Social

#pensii #legea pensiilor #guvern #majorare pensii

Guvernul va majora unele pensii abia in 2014

Majorarea unor pensii, programata prin Legea pensiilor si aplicabila din 2012, va avea loc abia in 2014 .

Guvernul a blocat aceste majorari, intrucat acestea ar determina cheltuieli suplimentare ale bugetului asigurarilor sociale de stat cu aproximativ 865 milioane pe an.

"Avand in vedere ca lipsa unui cadru sustenabil de implementare a Legii privind sistemul unitar de pensii publice, intrata in vigoare la 1 ianuarie 2011, poate crea consecinte grave in ceea ce priveşte acordarea drepturilor de asigurari sociale si majorarea deficitului bugetului asigurarilor sociale de stat, se propune amanarea pană in anul 2014 a aplicarii acestor prevederi, in ceea ce priveste acordarea majorarii punctajelor lunare cu 25% pentru persoanele care au desfasurat activitati in conditii deosebite de munca după 1 aprilie 2001 si aplicarea unui indice de corectie la punctajul mediu anual pentru persoanele inscrise la pensie incepand cu 1 ianuarie 2011", se arata in stragia fiscala aprobata miercuri de Guvern.

Oficialii Ministerului Muncii au confirmat amanarea pana in 2014 a majorarii punctajului lunar pentru pensionarii din fostele grupe de munca I si II, subliniind ca ministerul este preocupat "sa plateasca toate pensiile, luna de luna, in ciuda dificultatilor economice pe plan international".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea