Social

#loc de munca #tineri fara Bacalaureat #schema-pilot de angajare pentru tineri

Guvernul va ajuta 5.000 de tineri fara Bacalaureat sa obtina un loc de munca

Guvernul Romaniei vrea sa ajute circa 5.000 de tineri care nu au promovat examenul de Bacalaureat sa obtina un loc de munca, in perioada 2014-2020. Oficialii au anuntat ieri intr-o sedinta a Executivului intentia de a implementa o asa-numita "schema-pilot de angajare pentru tineri", menita sa creasca oportunitatile de angajare celor care nu au fost declarati admisi la examenul maturitatii.

Schema a fost aprobata de Guvern prin memorandum si va avea ca grup tinta beneficiar un numar de 5.000 de absolventi de liceu fara diploma de Bacalaureat.

Executivul spune ca, prin proiectul special finantat de Uniunea Europeana, spera sa identifice un set de masuri adaptate conditiilor din Romania de pe piata muncii, pe baza caruia tinerii sa obtina garantii de angajare in perioada 2014-2020.

Proiectul este finantat prin Programul Operational Sectorial privind Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU 2007-2013) si contribuie semnificativ la utilizarea completa a resurselor UE. Guvernul a decis sa puna in aplicare schema-pilot la recomandarea Consiliului Uniunii Europene, dar si din nevoia de incluziune sporita a tinerilor pe piata muncii.

Sursa foto: visionangajari.blogspot.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea