Social

#bugetar #protest #guvern #asumare

Guvernul si-a asumat raspunderea pe cele trei legi, bugetarii au protestat degeaba

Bugetarii romani au iesit degeaba in strada. Desi in fata Palatului Parlamentului se aflau aproximativ trei mii de oameni, parlamentarii au votat asumarea pachetului de legi pe care Guvernul Boc l-a adus in fata Parlamentului.

Daca despre evenimetul de ieri s-ar fi scris un comunicat de presa, acesta ar fi sunat astfel: cateva mii de bugetari (personal sanitar, functionari publici , cadre didactice) au pichetat cladirea Parlamentului pentru a protesta in fata deciziei Guvernului de a-si asuma raspunderea asupra legilor educatiei nationale, salarizarii unice si reorganizarii agentiilor guvernamentale. Protestul a fost, de fapt, cate putin din toate: patos epuizat rapid, revendicari strigate, putin balci, multa galagie si inca o demonstratie despre capacitatile de versificare ale romanilor, noteaza Evenimentul Zilei despre manifestatia de ieri.

Sindicalistii strigau lozinci impotriva Guvernului Boc, in timp ce agitau pancarte. Potrivit Evenimentul Zilei, in fata multimii se aflau o cruce si doua coroane de flori, anuntand decesul legislativului romanesc, in timp ce campania electorala era anuntata pancarte pe care scria “Domnule Oprescu , va imploram sa candidati” pentru “eliminarea clanului Basescu-PDL”.

Desi la proteste erau asteptati 6.000 de oameni, veniti din Capitala si din tara, in Parcul Izvor s-au strans aproximativ 3.000. Bugetarii au spus ca, in cazul in care legile vor fi asumate, peste 800.000 de bugetari vor intra in greva generala pe 5 octombrie. Dintre acestia, profesorii sunt cei mai nemultumiti, atat din cauza prevederilor noului Cod al Educatiei, cat si din cauza grilei unice de salarizare, despre care spun ca ii dezavantajeaza in raport cu alte categorii bugetare.

La ora 16:00, Guvernul a inceput sedinta de angajare a raspunderii in Parlament pe legea educatiei, legea unica de salarizare si legea reorganizarii prin care bugetarii sunt obligati sa isi ia zile de concediu fara plata.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea