Social

#autostrada #taxa #guvern

Guvernul lucreaza la o noua taxa pentru autostrada

Executivul lucreaza la un nou sistem de taxare a accesului pe autostrazi, desi incaseaza deja bani pentru acestea prin rovinieta electronica .

Daca va fi aprobata, taxa pentru circulatia pe autostrada ar insemna taxarea soferilor de trei ori pentru acelasi kilometru de autostrada, potrivit Realitatea.net.

In Romania, taxele pentru utilizarea infrastructurii rutiere includ impozitul pe masina, taxa de import, rovinieta , acciza pe carburant si tariful de trecere la podurile dunarene.

"Ministerul Transporturilor considera necesar introducerea unui sistem de taxare a accesului la autostrazile din Romania in paralel cu sistemul existent al rovinietei. In scopul minimizarii efectelor asupra aplicatiilor la Comisia Europeana pentru finantarea din Fondul de coeziune , pentru autostrazile finantate prin intermediul POS-T se va urmari ca valoarea fondurilor obtinute sa nu produca venituri nete, deci sa acopere doar cheltuielile de operare si intretinere", se arata in documentul oficial, avizat de Ministerul Transporturilor si de Ministerul Finantelor .

Soferii romani vor fi astfel taxati de trei ori pentru un kilometru de autostrada, prin rovinieta, prin acciza la carburant si prin noua autostrada .

Romania are in prezent 320 kilometri de autostrada. In perioada urmatoare, prin Programul Operational Sectorial Transport (POS-T), urmeaza cofinantarea din Fondul de coeziune a alti 373 kilometri de autostrada.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea