Social

#italia romani #construi inchisori italia #detinuti italia #guvern silvio berlusconi

Guvernul italian va construi noi inchisori

Guvernul italian a lansat un "plan pentru inchisori ", care prevede construirea unor noi centre de detentie pentru a se face fata numarului prea mare de detinuti , a anuntat, vineri, ministrul italian al Justitiei, Angelino Alfano.

Numarul detinutilor din Italia este in prezent de 58.200, a precizat ministrul in timpul unei conferinte de presa, in timp ce numarul de locuri este, teoretic, 43.066, transmite AFP. "Obiectivul este acela de a creste numarul de locuri la peste 60.000", a explicat Alfano.

Cele 206 inchisori din Italia s-au golit partial in iunile 2006, in urma unei masuri de reducere generala a pedepselor, votata de Parlament dupa alegerile din luna aprilie. Aceasta masura a permis o scadere a numarului detinutilor cu 25.000, insa numarul acestora a inceput imediat sa creasca, intr-un ritm de 800 -1.000 pe luna.

"De mai multi ani, singurele solutii impotriva suprapopularii inchisorilor au constat in reduceri de pedepse si gratieri. Am ales o alta cale, aceea de a construi noi inchisori", a declarat ministrul. Potrivit opozitiei, politica penala mai represiva implementata de Guvernul Berlusconi dupa intoarcerea la putere in luna mai, in special impotriva imigratiei clandestine, a contribuit si ea la cresterea numarului de detinuti. Numarul strainilor inchisi este in prezent de 21.562, fata de 18.252 in urma cu un an.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea