Social

#stingere lumina #economie energie #consum #lumina #gaz

Guvernul indeamna populatia sa faca economie de energie. Cand trebuie sa stingi lumina

Iarna se anunta a fi una grea avand in vedere consumul de energie. Preturile mari ale curentului electric ii indeamna pe multi romani sa faca economie.

 

In plus, in baza crizei de energie, Guvernul ar putea emite un ghid prin care indeamna populatia sa economiseasca cat mai multa energie electrica.

Ghidul prezinta intervalele orare in care curentul si gazele sunt mai scumpe si cand pot fi folosite electrocasnicele astfel incat facturile sa nu fie uriase. 

Romanii sunt indemnati sa scoata toate aparatele electrice si electrocasnice din priza daca nu sunt folosite, pentru a economisi energie. Chiar daca acestea sunt oprite, in momentul in care sunt conectate la o sursa de curent, vor continua sa consume curent.

In timpul zilei curentul este mai scump, prin urmare este indicat ca masina de spalat si aspiraorul sa fie folosite seara si nu ziua.

Pentru a economisi gaz, in cazul persoanelor care detin centrale, este important ca temperatura din casa sa fie setata la 18-19 grade in momentul in care esti plecat si sa maresti temperatura pana la 21-22 de grade cand ajungi acasa. In acest fel se va reduce considerabil consumul de gaze.

 "Am discutat in sedinta de guvern de joi acest subiect. Deocamdata, nu avem o solutie tehnica. Sigur, acestea sunt masuri prin care si noi ne-am gandit, si facem apel la populatie, sa reducem risipa si sa fie bonificati cei care consuma mai putin, in mod deosebit in orele de varf, dar nu am luat inca o decizie, pentru ca asteptam sa avem un ansamblu coerent la nivelul intregii Uniuni pentru a putea sa gestionam cum se cuvine energia si gazul pentru iarna viitoare", declara premierul Nicolae Ciuca, potrivit antena3.ro. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea