Social

Guvernul este acuzat ca a modificat pe furis Codul muncii

Printr-o greseala de redactare, conducerea Ministerului Muncii a schimbat anumite articole din proiectul de lege privind modificarea Codului muncii, propuse de sindicate si patronate .
Scandalul iscat pe marginea modificarii Codului muncii a fost provocat de o greseala de redactare facuta de functionarii de la Ministerul Muncii, in urma careia anumite articole acorda mai multe facilitati angajatorilor.

Liderii marilor confederatii sindicale au sarit ca arsi cind au vazut ca intelegerea pe care ei au parafat-o cu liderii organizatiilor patronale a fost modificata din condei. Ei cer acum sa se revina la forma initiala, in caz contrar sindicalistii amenintind cu proteste de strada. Dupa lungi dezbateri, sindicatele si patronatele au ajuns la un compromis, care s-a materializat printr-un acord semnat de reprezentantii celor doua tabere. Cind m-am uitat pe site-ul Ministerului Muncii, am observat ca anumite articole convenite de noi au fost schimbate. I-am atras atentia ministrului Muncii, iar dinsul mi-a spus ca a fost vorba de o disfunctionalitate la redactare. Atrag atentia domnului Barbu ca textul publicat pe site nu reflecta acordul partilor, a declarat, ieri, Bogdan Hossu, presedintele CNS Cartel Alfa.

Gheorghe Barbu : Exista o greseala

Articolul privind normele de lucru i-a nemultumit cel mai tare pe sindicalisti. In ultima varianta prezentata de guvern, formularea acestui articol este foarte confuza, lucru care va permite angajatorului sa stabi-leasca unilateral normele de munca. Acesta este instrumentul perfect pentru disponibilizari colective, inghetarea sau diminuarea salariilor si efectuarea de ore suplimentare neplatite. Articolele din Codul muncii nu trebuie sa fie interpretabile, afirma Dumitru Costin , presedintele BNS. Ministrul Muncii, Gheorghe Barbu, a declarat, ieri, pentru 2: Exista intr-adevar o greseala de redactare la articolul privind timpul de munca. Inainte de a fi publicat pe site, proiectul de lege a fost discutat cu sindicatele si cu patronatele si nimeni nu a avut nimic de reprosat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea