Social

#emil boc #guvern #remaniere

Guvernul Boc numarul 5: Sase ministri noi

Cei sase noi ministri ai Cabinetului Boc vor depune juramantul vineri, incepand cu ora 12:00, la Palatul Cotroceni. Remanierea s-a soldat cu trei victime, dar si cu trei ministri care si-au depus mandatul.

Noii ministri au fost numiti joi, in urma sedintei de Colegiu Director al PDL. Emil Boc a renuntat la ministrii Mihail Dumitru , Sebastian Vladescu si Mihai Seitan, iar Gabriel Sandu, Adriean Videanu si Radu Berceanu au ales sa-si depuna mandatele.

Prioritatile noului guvern sunt "in primul rand continuarea proceselor de reforma si, in al doilea rand, in 2011 Romania sa treaca pe crestere economica", a explicat premierul Emil Boc, citat de Gandul.

"Le multumesc public si fara nicio doza de ipocrizie colegilor mei care au facut parte din Guvern. Au fost oameni de echipa. Pentru efortul pe care l-au facut, tin sa le multumesc public, ca si pentru faptul ca am incercat sa dam ce este bun pentru Romania in momentul de fata", a mai spus Boc.

Ministerul Agriculturii va fi condus de Valeriu Tabara, deputat PD-L de Timis. In 1984, a devenit doctor in agronomie si este profesor universitar si secretar al Camerei Deputatilor. El a mai condus Ministerul Agriculturii in perioada 1994 - 1996.

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii intra in subordinea Ancai Boagiu, apropiata a presedintelui Traian Basescu, este senatoare in colegiul 4 din Sectorul 2 al Capitalei. Intre 22 august 2005 si 5 aprilie 2007 a detinut portofoliul de ministru al Integrarii europene. Anca Boagiu este vicepresedinte al Senatului si vicepresedinte al Comisiei pentru Afaceri Europene a Parlamentului Romaniei.

Noul Ministru al Muncii este Ioan Nelu Botis, deputat PDL de Bistrita, vicepresedintele Comisiei pentru Munca si Protectie Sociala. Timp de 4 ani a detinut pozitia de director executiv al Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Bistrita - Nasaud. Printre masurile promovate in alegerile parlamentare, Botis a inclus "cresterea pensiilor pana la un prag minim de 850 lei/luna", si "cresterea graduala astfel incat in 2012 pensia sociala sa ajunga la 305 EURO/luna".

La carma Ministerului Economiei vine Ion Ariton, senator PDL, fost prefect de Sibiu. A fost consilier local in Sibiu din 1996 pana in 2005. In 2002, a fost implicat intr-un scandal dupa disparitia a 10 miliarde de lei vechi din vistieria Petrom Sibiu, unde activa ca director comercial. Dupa o ancheta de 2 ani, autoritatile au hotarat neinceperea urmaririi penale.

Ministerul Finantelor este preluat de catre Gheorghe Ialomitianu, deputat PDL de Brasov, vicepresedinte al Comisiei pentru buget, finante si banci. Este doctor in contabilitate, a predat la Liceul Economic din Brasov si, intre 1992-1997, a fost lector la Universitatea Transilvania. 

Noul Ministru al Comunicatiilor este Valerian Vreme, deputat PD-L de Bacau, vicepresedinte al Comisiei pentru tehnologia informatiei si comunicatiilor. In comunicatii, Vreme a propus in Parlament o lege privind masurile de securitate ale sistemelor informatice si o alta privind interoperabilitatea sistemelor informatice.

 

Noii ministri ai Cabinetului Boc

 

Foto: Gandul

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea