Social

#guvern #emil boc #traian băsescu

Guvernul Boc ar putea rezista pana la alegeri

Presedintele Traian Basescu ar putea sustine pastrarea in functie a guvernului Boc II pana dupa alegerile prezidentiale, in cazul in care cabinetul care urmeaza sa fie format de Lucian Croitoru nu va fi validat de Parlament.

Basescu a explicat ca decizia de pastrare a guvernului condus de Emil Boc nu va fi luata inainte de discutii cu FMI pe aceasta tema, dar ca el isi doreste ca guvernul Croitoru sa devina realitate.

"Nu pot sa fac altceva decat sa aplic Constitutia , nu poti sa ai plan A si B, ai doar un singur plan, cel generat de Constitutia Romaniei . In momentul de fata am facut un compromis major alegand sa nu desemnez premierul de la partidul care are numarul cel mai mare de parlamentari, de la PD-L. Am spus nu, este un compromis pentru opozitie, si am desemnat un premier independent. Sper totusi ca pana la urma sa fim rationali si Romania sa aiba guvern", a explicat presedintele, citat de Realitatea.net.

Seful statului a mai explicat ca nu doreste divolvarea Parlamentului, dar, in cazul castigarii unui nou mandat prezidential , va putea face acest lucru dupa 6 decembrie.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea