Social

#colegii #guvern #alegeri

Guvernul a terminat de impartit toate colegiile uninominale

Capitala va avea 28 de colegii uninominale pentru Camera Depu­tatilor si 12 colegii pentru Senat. Decizia a fost luata, ieri, de Guvern, care a adoptat o hotarare referitoare la stabilirea colegiilor uninominale pentru intreaga tara, precum si pentru romanii din strainatate.

Ministrul Internelor si Refor­mei Administrative, Cris­tian David, a precizat ca astfel se intra in linie dreapta pentru pregatirea alegerilor parlamentare in baza noului sistem electoral . Potrivit lui David, colegiile din Bucuresti vor fi trasate „in baza delimitarii cartierelor si arterelor”.

Pe langa Capitala, au fost stabilite si colegiile din Constanta si Satu Mare, ramase si ele restante, dupa ce Comisia de Cod electoral rezolvase situatia in 39 de judete. In ceea ce priveste circumscriptia pentru romanii din strainatate, aceasta va contine patru colegii la Camera Deputatilor, din care doua pentru spatiul UE si doua pentru spatiul Orientul Mijlociu, Asia si America de Nord .

romanii din strainatate vor avea alte doua colegii la Senat: unul pentru spatiul UE, unul pentru Orientul Mijlociu, Asia si America de Nord.

Stolojan se bate cu Tariceanu in acelasi colegiu

Premierul Calin Popescu Tariceanu a dat asigurari, ieri, ca alegerile parlamentare vor avea loc in toamna. Impotriva sa ar putea candida in acelasi colegiu liderul PD-L, Theodor Stolojan. Surse democrat-liberale ne-au precizat ca organizatia sectorului 1 il va lansa pe Stolojan in lupta electorala chiar in colegiul in care va candida Tariceanu.

Recent, PRM a anuntat ca, in termen de 30 de zile de la emiterea hotararii de Guvern, va ataca actul normativ in contencios administrativ.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea