Social

#posturi #invatamant superior #invatamant superior stat #posturi blocate

Guvernul a deblocat toate posturile in invatamantul superior de stat

Guvernul a aprobat in cadrul sedintei de miercuri o hotarare care prevede deblocarea tuturor posturile didactice si de cercetare vacante din institutiile de invatamant superior de stat, posturi blocate incepand cu 2009.

Astfel, universitatile vor putea organiza concursuri de ocupare a urmatoarelor posturi: asistent universitar, lector universitar/sef de lucrari, conferentiar universitar, profesor universitar, asistent cercetare, cercetator stiintific, cercetator stiintific gradul III, cercetator stiintific gradul II si cercetator stiintific gradul I.

"Ocuparea celor 2.381 de posturi se face in conditiile legii si cu incadrarea in cheltuielile de personal aprobate pe anul 2012, in conformitate cu solicitarile institutiilor de invatamant superior de stat inaintate MECTS in luna septembrie a anului 2011. O alta conditie ce trebuie respectata este incadrarea intr-o politica de resurse umane echilibrata, astfel incat scoaterea posturilor la concurs sa nu genereze majorarea numarului total de posturi ocupate pe fiecare institutie de invatamant superior de stat", a declarat ministrul interimar al Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Liviu Marian Pop.

Sursa foto: ucdc.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea