Social

Guvernul a crescut alocatia de hrana pentru persoanele institutionalizate

Mai multi bani pentru persoanele aflate in centrele aflate in grija statului. Astfel, Guvernul a decis ieri majorarea alocatiei de hrana pentru persoanele din centrele de asistenta sociala, astfel incat alocatia zilnica pentru fiecare copil aflat intr-un centru de plasament va fi de 8,3 lei, iar cea pentru copiii infectati cu HIV - 16,5 lei de persoana.

Aceasta masura are in vedere faptul ca preturile alimentelor au crescut de anul trecut, asa ca vechii alocatii ii va fi aplicat indicele de crestere a preturilor de consum din ultimii doi an, respectiv intre 5 si 6,5 %.

Astfel, pentru hrana copiilor din centrele de plasament vor fi alocati, in urma indexarii, 8,3 lei pe zi de persoana, de aceeasi suma beneficiind si mamale asistate sin centrele maternale. Pentru copiii si tinerii cu deficiente, integrati in scoala publica, alocatia zilnica de hrana va fi de sapte lei de persoana, iar pentru persoanele din unitati sau sectii de spital cu profil de recuperare distrofici, recuperare si reabilitare neuropsihomotorie sau pentru copii infectati HIV sau deja bolnavi cu SIDA, vor fi alocati 16,5 lei pe zi.

Sumele care sunt platite pentru hrana persoanelor aflate in centrele sociale sunt oferite din bugetele locale. Astfel, consiliile locale ale localitatilor vor trebui sa suplimenteze aceste bugete. Executivul lasa posibilitatea autoritatilor locale chiar de a suplimenta si mai mult aceste fonduri, in cazul in care bugetele locale le permit acest lucru.

In tara noastra se gasesc, conform unor situatii oferite de ONG-urile care activeaza in domeniul copiilor, aproximativ 50 de mii de copii institutionalizati .

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea