Social

#guvernator illinois demisie #rod blagojevich

Guvernatorul de Illinois neaga ca va demisiona

Guvernatorul de Illinois Rod Blagojevich nu va demisiona luni, a anuntat duminica purtatorul sau de cuvant, cu toate ca asupra acestuia se exercita presiuni mari pentru a se retrage inainte de a fi pus sub acuzare oficial.

Rod Blagojevich a fost arestat marti, fiind banuit, intre altele, ca a incercat sa vanda locul in Senat al lui Obama, devenit vacant dupa alegerea acestuia ca presedinte, un scandal "stupefiant", dupa cum l-a caracterizat procurorul, relateaza Reuters.

Blagojevich a fost inregistrat, gratie unor interceptari autorizate de justitie, discutand despre profiturile pe care le-ar putea avea de pe urma faptului ca guvernatorului ii revine sarcina de a numi un senator american cand locul este vacant, potrivit actului de acuzare, care are 76 de pagini. Democratul Blagojevich, in calitatea sa de guvernator, are autoritatea de a anunta cine il inlocuieste pe Obama in Senat pentru cei doi ani care i-au mai ramas din mandat. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea