Social

#cluj #ioan rus #vasile dancu #vasile puscas #grupul de la cluj

Grupul de la Cluj toarna fundatia unui nou partid

Ioan Rus, Vasile Dancu si Vasile Puscas au renuntat ieri la toate functiile detinute in PSD. „In lipsa aplicarii Statutului raman doar bataliile in partid. Pe noi nu ne intereseaza bataliile pentru functii“, a explicat Ioan Rus demisia din functia de vicepresedinte PSD.

Clujenii si-au pastrat doar calitatea de membri de partid . In plus, Dancu si Puscas, care erau parlamentari, si-au pastrat si mandatele de senator, respectiv deputat. Cei pe care Iliescu ii blama pentru ca nu se pricep la „munca politica“, dar „sug din deget si emit consideratii teoretice“ au anuntat ca vor activa in societatea civila, in cadrul unui ONG.

Este vorba despre Fundatia Social Democrata Transilvania. Urmatorul gest ar putea fi plecarea din partid si, pe viitor, ridicarea ONG-ului la rang de constructie politica, sustin surse din grupul de la Cluj . Ioan Rus da asigurari ca vor ramane in PSD si ca nu se pune problema formarii unui partid regional.
 
Ioan Rus: „Decizia de sanctionare a fost o rafuiala personala“
 
Motivul pentru care clujenii au demisionat este sedinta de luni a conducerii PSD, unde s-a hotarat ca decizia luata la Mamaia privind dizolvarea conducerii filialei Cluj nu mai are nevoie de validarea Consiliului National.

Reuniunea consiliului era asteptata de toti cei nemultumiti de decizia de la Mamaia. Pentru a nu mai exista discutii, Mircea Geoana a anuntat luni ca la Consiliul National nu se va mai discuta despre dizolvarea conducerilor celor opt filiale, „subiectul fiind inchis din punct de vedere statutar“.

Acest anunt i-a deranjat pe clujeni. Rus a acuzat nerespectarea Statutului PSD si a calificat decizia de sanctionare a liderilor grupului de la Cluj drept o actiune de „rafuiala personala“. „Rezultatele organizatiei Cluj nu erau de natura sa declanseze un asemenea scandal. E clar ca a fost o rafuiala cu niste persoane: Rus, Dancu, Puscas“, considera Rus.

El a precizat ca demisiile sunt irevocabile. „Nu exista nimic care ar putea sa ne razgandeasca. Nu are ce sa se schimbe in partid si sa ne faca sa revenim. Noi nu ne-am dat demisiile ca sa vina unii sa ne roage sa ne intoarcem“, spune Rus.

„Cel mai destept cedeaza! Era conflict prea lung si fara sens in care se calcau zilnic in picioare chiar si lucrurile bune facute. PSD este prea obsedat de sine, de cum va arata in poza guvernarii, iar conflictul cu noi aducea mari prejudicii stangii“, a comentat si Vasile Dancu pe blogul sau „in prima zi de libertate“.

continuarea in Evenimentul Zilei 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea