Social

#geoana #rus #psd cluj

Grupul de la Cluj si-a incheiat conturile cu Mircea Geoana

Fostul vicepresedinte Ioan Rus spune ca aripa clujeana nu ii datoreaza nimic lui Geoana si nici acesta nu le este dator cu nimic.

Mai mult, Rus il acuza pe seful PSD ca nu a avut barbatia sa participe saptamana trecuta la conferinta judeteana a organizatiei clujene.

Grupul de la Cluj
nu mai vrea sa auda de Mircea Geoana. Intr-un interviu acordat editiei de Cluj a cotidianului “Ziua”, fostul vicepresedinte al partidului, Ioan Rus, se declara dezamagit de actualul lider al PSD, pe care il si acuza ca nu a fost in stare sa duca pana la capat proiectul de reforma al partidului, pentru care l-au sustinut. “Nu ii datoram si nu ne mai datoreaza nimic”, sustine fostul coleg de Guvern al lui Geoana.

Din atacurile lui Rus nu lipsesc cuvintele grele la adresa presedintelui PSD, cel ce ar fi dat dovada de lasitate in clipa in care nu a participat saptamana trecuta la conferinta extraordinara a organizatiei de Cluj, cea care l-a ales pe deputatul Vasile Soporan in fruntea sa.

“Am crezut intr-un proiect de modernizare si democratizare al Partidului Social Democrat condus de Adrian Nastase, am crezut in acelasi proiect sub conducerea lui Mircea Geoan a. Sunt dezamagit ca nu s-a putut ridica la nivelul acestui proiect, pe care sa-l duca mai departe, spre o finalitate care insemna foarte mult pentru un partid de stanga, social democrat: incredere si speranta in societatea romaneasca si respect in comunitatea politica internationala . Poate suntem si noi vinovati pentru ca am crezut prea mult, am dorit sa se schimbe lucrurile prea repede, dar nu am facut tot ceea ce trebuia pentru asta”, afirma Rus, nu inainte de a-l pune la punct pe seful sau de partid: “Am aflat ulterior ca Mircea Geoana se afla joi in Cluj. Daca era barbat, venea la Conferinta Judeteana. El ar fi avut de facut un decont cu fiecare dintre cei care erau prezenti la conferinta, care au crezut in el si l-au primit de fiecare data la Cluj cu tot respectul si consideratia datorate unui adevarat lider. In acest moment nu ii datoram si nu ne mai datoreaza nimic”.

Rus
nu omite sa loveasca si in baronii partidului, cei care au fortat demiterea conducerii organizatiei clujene, dar aluziv nici in Ion Iliescu. "Ei sunt ca berbecele cu care incerci sa fortezi o poarta. Dai cu el in incuietori, in balamale... e un instrument folosit pentru intrarea prin efractie. Ei au fost principalii nostri acuzatori ca am fi incalcat Statutul partidului, dar, in realitate, grave incalcari ale Statutului au facut cei care l-au sprijinit pe Oprescu impotriva candidatului propriu al PSD, Cristian Diaconescu”.

Atacul lui Ioan Rus la adresa lui Mircea Geoana nu este primul semnal al distantarii clujenilor de acesta. Intr-o postare de acum cateva saptamani pe blogul sau, aparuta imediat dupa ce conducerea organizatiei de la Cluj a fost dizolvata pentru scorul prost la locale, fostul presedinte al filialei, Vasile Dancu , tragea in aceeasi directie: “Participarea lui Mircea Geoana. Discreta, perfecta, profesionista. S-a luptat sa evite votul pentru sanctiuni, dar nu a vrut sa puna la vot propunerea majoritatii de a nu se sanctiona nici o organizatie. A pus insa un procedeu de falsificare a votului, intitulat falsa alternativa: adica a pus sa se voteze intre proportiile de 20% pentru sanctiuni sau cele de 25%. Obligandu-i pe amaratii aflati intre 20 si 25%, adica majoritatea, sa voteze impotriva noastra. Am un defect de neiertat: de cate ori vorbesc cu Mircea il cred... Cred ca este un reflex emotional al vechilor sperante puse in el. Sau disonanta cognitiva, reflexul de a nu recunoaste o mare infrangere. E atat de firesc in fiecare moment, incat nici nu stiu ce as putea sa-i reprosez”.

Rus nu candideaza, Dancu si Puscas se mai gandesc

Fostul vicepresedinte al PSD, Ioan Rus, a declarat pentru Cotidianul ca nu va candida la alegerile parlamentare din toamna acestui an.

“Nu consider ca mi se potriveste activitatea de parlamentar. Sunt profesor al Universitatii Tehnice, am o companie, am alte lucruri mai bune de facut”. Nici ministru de Interne nu se mai gandeste ca va fi. “E un fel de a spune adio acestui fel de a face politica”, afirma Rus. Nici ideologul social democratilor de la Cluj, Vasile Dancu, nu a luat o decizie.

“Deocamdata nu stiu. Mai sunt cateva luni in care sa ma gandesc”, ne-a declarat Dancu. Aceeasi pozitie si din partea fostului negociator-sef al Romaniei in relatia cu UE, Vasile Puscas . “Ma intorc in tara saptamana viitoare si atunci voi avea o discutie cu clujenii”, ne-a declarat acesta.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea