Social

#cluj #psd #demiteri

Grupul de la Cluj se transforma oficial in enclava

Amenintati de conducerea de la Bucuresti cu dizolvarea filialei din cauza rezultatelor proaste de la locale, cei trei lideri PSD din Grupul de la Cluj, Ioan Rus, Vasile Dancu si Vasile Puscas, si-au anuntat, ieri, demisia din toate functiile detinute la nivel central si local.

Cei trei au precizat ca nu pleaca din PSD si ca vor continua sa promoveze in Romania „social-democratia moderna, de tip vest-european“ in cadrul Institutului Social Democrat din Transilvania.

Vasile Puscas a subliniat, pentru Realitatea TV, ca Grupul de la Cluj nu se va transforma in „partid regional“, asa cum se speculeaza de cateva luni in partid: „Nu este vorba de niciun partid regional. Am specificat cat se poate de clar ca ramanem in PSD. Ceea ce dorim este sa ne continuam activitatea, dar nu vrem sa mai dam cale acestor discutii sterile care, de fapt, defavorizeaza si PSD“.

La auzul vestii privind cele trei demisii, Mircea Geoana a parut usor usurat ca “problema Cluj” se apropie de sfarsit si ca nu va fi nevoie s-o puna pe ordinea de zi de vineri, la Consiliul national. A spus ca-i pare rau de gestul colegilor, dar ca nu va incerca sa-i intoarca din drum, „pentru ca pe ardeleni este greu sa-i intorci“.

„Asta e viata. Cand se impune o analiza a performantelor in partid, sentimentele trebuie sa faca loc ratiunii“, a filosofat Geoana. Ion Iliescu era satisfacut, aratand ca se astepta la aceste demisii: „Este o reactie fireasca in ceea ce priveste conducerea organizatiei judetene.

Era gestul de asteptat, pentru ca performantele lor erau foarte slabe“. Iliescu si-a exprimat speranta ca cei trei vor ramane „utili“ partidului. In schimb, Adrian Nastase, seful Consiliului National, a fost de parere ca demisiile celor trei reprezinta „un lucru rau“. „Unii vor spune ca un grup care vorbea mai mult decat facea nu mai incurca lucrurile, altii vor spune ca partidul risca sa dea un semnal de inchidere in sine . Este practic o retragere din linia intai a celor de la Cluj“, a comentat Nastase.

Geoana i-a prezentat pe „fermentii“ viitoarei guvernari

Conducerea PSD a avut ieri di­mineata o noua intalnire in­terna si apoi una cu o delegatie PC, pentru a pune la punct oferta de guvernare, a carei prima forma va fi prezentata vineri, la Consiliul National. La iesire, Mircea Geoana a vorbit din nou in calitate de premier din umbra.

El i-a prezentat pe cativa dintre colegii sai din Cabinetul din umbra, pe care nu i-a numit ministri, ci „fermenti“ ai dezbaterii despre viitoarea guvernare a PSD. „Am desemnat un numar de colegi care vor fi titularii de proiecte, cei care vor fi principalii fermenti ai dezbaterii publice pe care o facem“, a anuntat Geoana.

Astfel, Geoana i-a nominalizat pe Ilie Sarbu ca responsabil pentru agricultura si dezvoltare rurala, pe Liviu Dragnea insarcinat cu problemele de administratie si descentralizare, pe Ion Toma cu problemele de dezvoltare regio ­nala si investitii, pe Victor Ponta responsabil de reforma din justitie si pe Nicu Banicioiu care se va ocupa de oferta pentru tineret.

„Ac­tio­nam deja ca un guvern care se pregateste sa preia fraiele si des­ti­nele Romaniei in cateva luni“, a con­chis Geoana.

De asemenea, coor ­donatorul programului de guvernare Adrian Nastase a anuntat ca PSD ar putea propune in programul de guvernare un impozit de 10% pentru angajatii cu venituri cuprinse intre salariul minim si castigul mediu pe economie. Pierderile la buget ar putea fi compensate prin introducerea unor noi tipuri de impozite pe proprietate.

Geoana si-a certat soferul ca face „efect de sera“

Presedintele PSD Mircea Geoana si-a certat, marti, propriul sofer, pentru ca il astepta in fata sediului central al partidului – unde liderul social-de­mocrat dadea o declaratie pre­sei – cu masina cu motorul por­nit, el cerandu-i soferului sa opreasca motorul, pentru ca „e efect de sera“. „Mai, sa dea mai in fata masina asta un pic“, a spus Geoana, coborand pe treptele din fata sediului central al partidului, unde era asteptat de jurnalisti pentru o declaratie.

„Si sa opreasca, mai, ca in Elvetia ii bate unul cu pumnul in capota daca sta cu motorul aprins pe vremea asta“, a continuat Geoana, uitandu-se spre soferul sau, care oprise masina la circa un metru de jurnalisti si astepta cu motorul pornit, probabil pentru a mai raci habitaclul.

„E chiar masina dumnea­voastra!”, i-au transmis jurnalistii lui Geoana. „Pai de asta zic si eu. Bate-i cu pumnul in capota, sa dea mai in fata si sa inchida motorul. Nu vedeti ca e efect de sera?“, a mai spus Geoana..

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea