Social

Grupul de la Cluj nu se lasa dizolvat

Grupul de la Cluj nu accepta sa fie dizolvat. Baronul Nita de la Brasov acuza “neostalinismul” conducerii PSD si anunta revolta Transilvaniei. Dancu nu exclude plecarea din partid.

Organizatia judeteana Cluj a PSD nu recunoaste decizia de dizolvare a conducerii filialei si va astepta de la Consiliul National al partidului validarea sau invalidarea acestei hotarari, a declarat ieri vicepresedintele PSD Ioan Rus, la finalul sedintei Biroului Permanent Judetean al organizatiei. Rus a declarat, citat de MEDIAFAX, ca decizia de la Mamaia este "nestatutara, inutila si contraproductiva".

"In conditiile in care conducerile mai multor organizatii municipale ale PSD din judetul Cluj au demisionat, a dizolva conducerea PSD Cluj inseamna a desfiinta organizatia. Ce vor face atunci primarii, consilierii, activistii nostri din judet? Acest lucru este imposibil de acceptat", a spus Rus.Potrivit acestuia, PSD Cluj nu recunoaste decizia Comitetului Executiv de la Mamaia si va da posibilitatea Consiliului National al PSD sa o valideze sau nu, in lipsa reprezentantilor filialei.

Celalalt lider al Grupului de la Cluj, Vasile Dancu e chiar mai categoric decat Rus. Si ameninta cu plecarea din PSD. "Este prematur sa vorbim despre o plecare din partid. Atunci cand te asociezi intr-un partid, ai toate variantele la dispozitie, asa cum intotdeauna exista si posibilitatea de a nu mai urma un proiect pe care l-ai inceput daca nu mai ai conditii necesare pentru acest lucru”, a declarat Dancu, luni, dupa sedinta Biroului Permanent, citat de NewsIn.

Nici PSD Brasov, a carui conducere, de asemenea, a fost dizolvata prin decizia de la Mamaia, nu recunoaste aceasta decizie. Mai mult, presedintele demis al PSD Brasov, Constantin Nita , a anuntat ca nici una dintre cele 8 filiale din Transilvania sanctionate pentru rezultatele proaste la alegeri nu se va supune deciziei de dizolvare a conducerii. Nita, vicepresedinte al PSD, a declarat, citat de MEDIAFAX, ca Liviu Dragnea, Marian Oprisan si Nicusor Constantinescu au fost la baza deciziei de la Mamaia:

 "Nu voi accepta sa fiu bataia de joc a celor trei. Eu m-am luptat pentru organizatia din Brasov timp de 12 ani si nu mi se poate imputa ca nu mi-am dat interesul. Am spus de multe ori ca Ardealul are un specific anume. In plus, nu trebuie ignorat faptul ca in aceste judete fondurile alocale au fost cu mult mai mici fata de Moldova si de Muntenia.

Eu am luptat de-a lungul anilor pentru ca banii sa ajunga la colegii mei care conduceau Consilii Judetene , pentru ca mi s-a parut corect acest lucru, pentru ca acum tocmai ei sa ma atace!", a mai spus Nita. “Acum am ajuns sa ne confruntam cu o atitudine neostalinista a celor care se sterg pe pantofi cu statutul partidului", a mai spus presedintele PSD Brasov.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea