Social

#complicatii #vaccin #gripa porcina

Gripa porcina sau vaccin cu complicatii potential mortale?

Vaccinul impotriva gripei A/H1N1 ar putea avea un efect secundar periculos: cresterea riscului aparitiei unei boli mortale care ataca sistemul nervos .

Agentia pentru Protectia Sanatatii din Marea Britanie a trimis o scrisoare confidentiala in data de 29 iulie catre 600 de neurologi, in care ii avertizeaza despre posibila conexiune intre imunizarea impotriva gripei porcine si sindromul Guillan-Barre (GBS).

Autoritatea britanica responsabila de monitorizarea sanatatii publice cere neurologilor supravegherea atenta a numarului de bolnavi care prezinta sindromul odata cu inceperea vaccinarii, informeaza Evenimentul Zilei.

GBS este o boala a sistemului nervos care ataca teaca de mielina a celulelor nervoase. Provoaca paralizie si insuficienta respiratorie si poate duce la moartea pacientului.

In scrisoare este mentionat un vaccin similar care a crescut de opt ori riscul de aparitiei al sindromului printre cei imunizati. Vaccinul, folosit in SUA in 1976, a ucis 30 de persoane din 40 de milioane imunizate si a fost retras dupa zece saptamani.

In Romania, gripa porcina ar putea afecta intre 15% si 25% din populatie, crede Geza Molnar, consilier in Ministerul Sanatatii. Varful imbolnavirilor in tara noastra va fi, cel mai probabil, in februarie-aprilie 2010 spun specialistii in epidemiologe.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea