Social

#iasi #bucuresti #scoala #gripa noua #gripa porcina

Gripa porcina, in scolile din Bucuresti si Iasi

Scolile din Bucuresti si Iasi au inregistrat primele cazuri de gripa AH1N1. Ambele clase au fost inchise, iar elevii sunt in stare buna . 

In Bucuresti, o eleva de 9 ani care prezenta simptome de gripa a fost izolata la domiciliu, la fel si ceilalti elevi din clasa de la Scoala nr. 146 "I.G. Duca" din cartierul Panduri . Toti colegii ei si parintii lor urmeaza sa fie supusi unor teste suplimentare.

Si la Iasi, descoperirea virusului gripei porcine la o eleva de 15 ani a dus la incetarea cursurilor clasei in care studia timp de o saptamana. Cele doua fete nu prezinta pana acum nici o complicatie.

"Din acest moment, ne asteptam si la alte cazuri cu transmitere locala, fara context epidemiologic identificat. Numarul acestora va depinde foarte mult de modul in care populatia va respecta recomandarile noastre si va intelege ca aceste reglementari sunt facute sa protejeze atat persoana bolnava, cat si persoanele din jur. Este, in opinia mea, cea mai importanta responsabilitate civica cu care ne confruntam in ultimii ani", a declarat pentru Realitatea.net profesor doctor Adrian Streinu Cercel, secretar de stat in Ministerul Sanatatii.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea