Social

#gripa porcina #h1n1 #gripa #virus #imbolnavire #infectare

Gripa porcina in Romania - astazi, al nouasprecelea caz

Al nouasprezecelea caz de gripa porcina , confirmat astazi in Romania. La o zi de la anuntul conform caruia numai trei pacienti infectati cu H1N1 mai sunt internati in spital, Ministerul Sanatatii a confirmat un nou caz de infectare cu virusul noii gripe.

Potrivit autoritatilor, acest nou caz este al unui copil care a revenit in tara in urma cu patru zile, din Canada. Micutul este in prezent internat Institutul "Matei Bals" din Capitala si se afla sub tratament cu antivirale, starea lui de sanatate fiind buna. In paralel, autoritatile incearca sa identifice persoanele cu care pacientul a intrat in contact.

Pana ieri fusesera identificate in tara noastra 18 cazuri de infectare cu virusul gripei porcine. In acest moment, in spital se mai afla internati trei pacienti: doi la institutul matei bals din Capitala si unul la Spitalul de Boli Infectioase " Victor Babes " din Timisoara. Restul pacientilor au fost externati dupa ce, in urma analizelor, s-a constatat ca nu mai au virusul in organism.

Gripa porcina sau noua gripa este o infectie virala provocata de virusul gripal de tip A/H1N1, care se manifesta similar cu cele ale unei gripe sezoniere: febra, tuse, nas congestionat, oboseala, dureri articulare si musculare. Acest nou tip de gripa a fost declarat pandemie globala pe 11 iunie, dupa ce Organizatia Mondiala a Sanatatii ridicase gradul de alerta la treapta 6.

Citeste si:

 Gripa porcina devine pandemie globala

 Cum sa te feresti de gripa porcina!

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea