Social

#cazuri gripa porcina #romania #gripa porcina #virus #gripa porcina ah1n1

Gripa porcina face ravagii! Virusul a ajus si in Romania

 

Gripa porcina izbucnita in Ucraina s-a raspandit si in Romania. Au fost deja confirmate 20 de cazuri, dintre care 7 in Bucuresti.

 

 

In Ucraina, virusul a ucis deja 100 de persoane. La vama Siret, autoritatile au luat masuri sporite de siguranta. Nicio persoana care prezinta simptomele gripei nu poate intra in tara.

Gripa porcina se aseamana cu gripa normala, insa pe langa simtomele clasice de gripa, bolnavii se confrunta si cu diaree si voma si febra de 38 de grade care nu cedeaza mai multe zile la rand.

Medicii ii avertizeaza pe toti cei care prezinta simptomele enumerate mai sus sa se prezinte la control, la sectia de boli infectioase. Recomandarea doctorilor este ca persoanele care cred ca au gripa porcina sa nu se prezinte la camera de garda de primire urgente, pentru a nu raspandi virusul.

Pe de alta parte, medicii atentioneaza ca sunt total gresite in cazul gripei porcine automedicatia si, in special, tratarea acasa cu antibiotice, potrivit libertatea.ro.

Sursa foto: hepta.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea