Social

#gripa #gripa porcina #h1n1 #virus #noua gripa #infectare

Gripa porcina, de la Sibiu la ambasada romana din Nicosia

Romania a ajuns la 54 de cazuri confirmate de infectare cu virusul noii gripe. Alte 27 de persoane sunt suspecte de imbolnavire si izolate la domiciliu, dupa ce s-au intors din Spania. Mai mult, sectia consulara a Ambasadei romane din Nicosia a fost inchisa temporar dupa ce personalul s-a imbolnavit de gripa porcina.

Ultimul caz confirmat de catre Institutul Cantacuzino este al unei tinere in varsta de 27 de ani, venita din Franta pe 5 iulie. Ea este internata la Institutul “Matei Bals” din Bucuresti, unde se afla sub tratament cu antivirale iar autoritatile medicale au inceput identificarea persoanelor cu care pacienta a intrat in contact pana la internare.

Alti 29 de suspecti de infectare cu virusul H1N1 se afla in carantina la Sibiu. Pacientii sunt studenti si se afla in mare parte, in izolare la domiciliu. Doar doua dintre studente sunt internate in spital, dupa ce, la intoarcerea de la un festival in Turcia, au acuzat dureri in gat si tuse puternica. In cazul lor medicii asteapta rezultatele probelor trimise la Institutul Cantacuzino din Bucuresti pentru a se stabili daca sunt infectate cu virusul AH1N1.

O alta serie de imbolnaviri cu gripa porcina a lovit cetateni romani, insa din afara granitelor tarii. Astazi, sectia consulara a Ambasadei romane din Nicosia a fost inchisa temporar dupa ce cinci din cei sapte reprezentanti consulari prezenti la Nicosia au fost depistati pozitiv la infectarea cu virusul gripei porcine. Potrivit Adevarul, printre pacienti se afla si ambasadorul Romaniei in Cipru, care, la fel ca si ceilalti bolnavi , este in stare stabila in spital.

Cei cinci bonavi asteapta dozele de vaccin pe care Ministerul Sanatatii din tara noastra urmeaza sa le trimita catre misiunea diplomatica din Nicosia. Potrivit informatiilor transmise de MAE, Ambasada va ramane inchisa pana la data de 20 iulie, cei care au nevoie de servicii consulare trebuind sa se adreseze sectiilor consulare din Atena sau Salonic. Mai mult, ministerul de Externe a transmis un avertisment catre cetatenii care au trecut in ultimele zile pe la Ambasada romana din Nicosia sa isi urmareasca evolutia starii de sanatate si sa mearga la medic daca observa vreo simptoma a imbolnavirii cu H1N1.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea