Social

#infectare #imbolnavire #virus #gripa #h1n1 #gripa porcina

Gripa porcina a facut inca 10 noi victime in Romania

Gripa porcina are o explozie de imbolnaviri in tara noastra. Zece cazuri noi de infectie cu virusul H1N1 au fost anuntate ieri, printre acestia aflandu-se si fiul unui medic de la unitatea de primire urgente a unui spital de copii din Bucuresti.

Romania a ajuns la 60 de imbolnaviri, insa Ministerul Sanatatii nu a exclus faptul ca numarul real al infectarilor sa fie mai mare, iar pacientii sa nu fi ajuns inca la medic. Potrivit autoritatilor medicale cele 10 cazuri noi anuntate ieri sunt venite din strainatate, astfel ca sunt numite “de import”.

Potrivit Evenimentul Zilei , patru dintre cele noi cazuri sunt copii care au fost in tabara in Anglia si au intre 11 si 13 ani. Alte patru cazuri sunt ale unor romani care au calatorit in Spania, in timp ce un altul a venit cu virusul din Bulgaria. Cazul cel mai complicat este insa al unui copil de 14 ani, fiul unui pediatru de la Spitalul de Copii “Emilia Irza” din Capitala (IOMC). Baiatul sufera de astm bronsic si a fost izolat la domiciliu, fiind supravegheat de tatal sau, care nu pare insa sa fi luat virusul de la fiul sau.  

In urma cu cateva zile oficialii Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) afirmau ca ca pandemia de gripa se extinde cu o viteza fara precedent, de aceea vor renunta la rapoartele zilnice cu privire la imbolnavirile la nivelul intregii lum
i. In plus, ei au mentionat ca vaccinul contra virusului pandemic va trebui facut in doua doze doze pentru a se asigura imunizarea. Acest lucru inseamna pentru tara noastra o capacitate redusa de vaccinare din productie interna , insa aceeasi situatie este intalnita deja in intreaga lume.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea