Social

#gripa porcina #h1n1 #gripa #virus #imbolnavire #infectare

Gripa porcina a ajuns pe litoral. Romania are 59 de cazuri

Alerta de infectare cu virusul gripei porcine pe litoral. Autoritatile medicale din Constanta au anuntat ca la Spitalul de Boli Infectioase Constanta s-a prezentat un tanar de 20 de ani, care prezenta simptomele noii gripe. Tot astazi a mai fost confirmat un caz de infectare cu H1N1, numarul persoanelor infectate cu acest virus ajungand la 59.

Cele doua noi cazuri de imbolnavire cu noua gripa au fost depistate la o tanara de 27 de ani venita din Grecia in data de 8 iulie, care se afla internata la spitalul de Boli Infectioase din Iasi si la tanarul de 20 de ani de la Constanta, care a venit din Statele Unite ale Americii. Potrivit Realitatea TV, cei doi se afla sub tratament cu anti-virale si sunt in stare buna .

Imediat dupa confirmarea infectarii cu virusul noii gripe, autoritatile medicale au inceput cautarea persoanelor cu care cei doi au intrat in contact
, dupa cum prevede protocolul care trebuie aplicat in aceste cazuri. Aceste doua cazuri duc numarul celor infectati cu virusul gripei porcine in tara noastra la numarul 59. 

In ce priveste gripa porcina, la nivel mondial, aceasta provoaca decizii surprinzatoare la nivelul organizatiilor mondiale. Organizatia Mondiala a Sanatatii a anuntat, astazi, ca va inceta sa mai tina un bilant al numarului de cazuri contaminate cu virusul gripei porcine sau cu numarul celor care mor din cauza virusului, intrucat acesta se extinde in lume cu o viteza "fara precedent".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea