Social

#medicament #gripa porcina #virus h1n1 #eradicare gripa #gripa mortala

Gripa mortala, la un pas de a fi eradicata

Specialistii din cadrul Centrului pentru Controlul si Preventia Bolilor din SUA au anuntat ca sunt la un pas de a dezvolta medicamentul care va eradica gripa. Testele de laborator efectuate au demonstrat ca soarecii infectati cu H1N1 - gripa porcina - au supravietuit dupa ce le-a fost aplicata o doza a medicamentului-minune.

Noul medicament blocheaza o molecula din organism, numita PGE2, responsabila pentru infiltrarea virusului in corp. Specialistii spera ca medicamentul sa aiba acelasi efect si asupra oamenilor.

Asemanatoare gripei spaniole, gripa porcina H1N1 a izbucnit in 2009 in Mexic, raspandindu-se apoi in intreaga lume. Pana in 2010, aceasta a cauzat 18.500 de decese, conform datelor facute publice de Organizatia Mondiala a Sanatatii. Gripa ramane o amenintare constanta la adresa sanatatii noastre, in ciuda campaniilor de vacinare si a dezvoltarii multiplelor tipuri de vaccin.

Sursa foto: infobraila.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea