Social

#gripa aviara europa #gripa aviara #gripa aviara romania

Gripa aviara face ravagii! Numeroase focare au fost deja semnalate

Gripa aviara afecteaza numeroase tari din Europa. Pana in prezent, gripa a fost semnalata in Ungaria, Elvetia, Danemarca, Croatia, Germania, Olanda si Austria, tari care au notificat la Bruxelles existenta focarelor de gripa aviara pe teritoriul lor.

Pentru Germania, Ungaria si Austria au fost emise Deciziile Comisiei Europene privind zonele de restrictie sanitara veterinara in contextul evolutiei focarelor de influenta aviara inalt patogena a virusului H5N8, potrivit libertatea.ro.

Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) monitorizeaza comertul intracomunitar, pentru a preveni patrunderea bolii pe teritoriul Romaniei. ANSVSA le recomanda romanilor sa anunte imediat medicii veterinari in cazul imbolnavirii pasarilor sau in cazul descesului acestora.

De asemenea, ANSVSA a anuntat ca verifica toate transporturile de pasari ce provin din tarile in care au fost semnalate focare de infectie.

Sursa foto: cugetliber.ro  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea