INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Social

Gripa aviara din Cehia pune pe jar autoritatile romane

Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara a atentionat toate directiile judetene sa fie pregatite pentru cazul in care s-ar extinde si in tara noastra gripa aviara semnalata in Cehia. „Au fost transmise in teritoriu masurile care trebuie luate in perioada urmatoare. In principiu, este vorba despre urmarirea respectarii programului de supraveghere stabilit pentru acest an. Nu este vorba despre o marire a numarului de probe care trebuie recoltate de la pasari , dar trebuie sa ne asiguram ca toata lumea este foarte constienta de ce s-ar putea intimpla“, a spus Nicolae Lazar, director la ANSV. Primii care s-au conformat si chiar au luat masuri mai dure decit li s-au cerut de la centru au fost responsabilii din judetul Timis. Comitetul antiepizootic judetean a decis redeschiderea comandamentelor antiepizootice locale, in vederea prevenirii aparitiei gripei aviare. „Au apelat la o masura drastica, cea mai dura, peste ceea ce le-am cerut noi, dar este mai sigur asa“, a spus Lazar. In Timis au fost stabilite masuri pentru depistarea si supravegherea loturilor de pasari vii provenite din alte tari in ultimele 30 de zile. Directorul DSV Timis, Ioan Jeleriu, a declarat ca oamenii trebuie sa-si tina pasarile inchise in curte. Inspectorii si politistii vor merge in control, iar cei care vor fi prinsi ca lasa pasarile in strada vor fi amendati. „Atentia va fi sporita in locurile in care pot veni pasari migratoare , cum ar fi Satchinez“, a adaugat Jeleriu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea