Social

# gripa 2020 # gripa a #simptome gripa #gripa

Gripa a facut prima victima. Detalii despre virusul gripal de tip A

Gripa a ucis prima persoana in acest sezon. Este vorba despre o femeie in varsta de 47 de ani din Buzau. Femeia suferea de inca gripa cu virus de tip A, dupa cum a reiesit din analize. 

Femeia in varsta de 47 de ani a fost internata pe data de 28 decembrie, cu febra foarte mare si stare generala proasta. Pentru ca starea ei s-a inrautatit, aceasta a fost transferata la sectia de Terapie Intensiva, unde a fost intubata. Organismul sau insa nu a mai putut lupta, iar luni dimineata a murit. 

Pacienta suferea de obezitate de gradul 2 

"Pacienta de 47 de ani se afla în evidenţa medicului de familie pentru afecţiuni de tip aritmie extrasistolică, anxietate, obezitate gradul 2, era o pacientă care în mod obisnuit, aşa cum declară medicul de familie, îşi abandona frecvent şi foarte uşor schemele de tratament. Ultima prezentare la medicul de familie a fost pe 9 decembrie, pe 28 s-a prezentat la Spitalul Judeţean, la Unitatea de Primiri Urgenţe, unde a ajuns cu febră înaltă şi alterarea stării generale. Pacienta a fost ulterior internată pentru că în urma investigaţiilor de început s-a constatat că are bronhopneumopatie acută, insuficienţă renală, insuficienţă respiratorie, trombocitopenie, leucopenie severă. Pe 30 decembrie s-a produs decesul. Familia a refuzat necropsia, şi pentru că nu ne putem opune rezistenţei familiei, nu putem fixa un diagnostic de certitudine, însă avem un test rapid, orientativ, care indică gripă de tip A”, a declarat medicul Carmen Scântei de la DSP Buzău.

Ea a explicat că a fost recoltat exudat de la persoanele din familie, soţ, fiu şi o nepoată, cu care pacienta a locuit în ultima vreme.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea