Social

# gripa victime # gripa 2020 #gripa Romania

Gripa 2020: bilantul victimelor a ajuns la 12 persoane

Gripa continua sa faca victime in Romania. Numarul victimelor a ajuns, sambata, la 12 persoane, dupa ce un barbat in varsta de 74 de ani a murit in judetul Harghita. 

Acesta a fost confirmat cu virus gripal si cu conditii medicale preexistente. Vineri s-a stins din viata si un copil in varsta de 4 ani. 

"El avea condiţii medicale preexistente şi nu era vaccinat antigripal. În cazul său a fost confirmată prezenţa virusului gripal tip A, în curs de subtipare”, conform Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului de Sănătate Publică. Joi,  un băiat de 12 ani, din București a murit tot de gripă. Copilul nu fusese nici el vaccinat antigripal.

Alte 9 persoane, din Dâmbovița, Hunedoara, Argeș, Sibiu, Bistrița-Năsăud, Prahova și București au murit, până acum, de gripa sezonieră. În sezonul trecut, au murit 199 de oameni.

Autorităţile au anunţat joi că România a înregistrat prima săptămână epidemică din acest sezon. Asta nu înseamnă însă că în țară a fost declarată epidemie de gripă.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea