Social

#greva ROMATSA #greva controlori trafic #greva aeroport Otopeni #zboruri amanate

Greva pe Otopeni! Ce zboruri sunt amanate

 

In premiera pentru Romania, cei 6.00 de controlori de trafic ai ROMATSA intra azi in greva de avertisment timp de doua ore, in intervalul orar 11:00 – 13:00. Zeci de curse, decolari si aterizari, vor avea intarzieri.

Printre revendicariele protestatarilor se numara: majorarea salariilor, negocierea unui nou contract colectiv de munca, mutarea controlorilor de trafic pe alte posturi dupa ce implinesc varsta-limita pentru aceasta profesie, adica 55 de ani.

In cele doua ore de greva, doar o treime dintre aeronavele care trebuie sa aterizeze, sa decoleze sau sa tranziteze spatiul aerian romanesc vor fi ghidate de controlorii de trafic. Vor fi asigurate insa si zborurile de urgenta, cele ale Politiei si cele oficiale, scrie digi24.ro.

In intervalul de timp prevazut pentru greva, pe aeroportul Otopeni sunt programate 22 de aterizari si 18 decolari.

Cu intarzieri s-ar putea confrunta si aeroportul din Timisoara, unde doua zboruri interne sunt programate in perioada grevei.

In Cluj, in intervalul orar in care ar trebui sa aiba loc greva controlorilor de trafic, pe aeroportul international din Cluj Napoca sunt programate trei zboruri externe si un zbor intern.

Compania aeriana de stat, TAROM, are 10 zboruri programate in cele doua ore in care controlorii de trafic nu vor lucra.

Companiile aeriene le recomanda pasagerilor sa se prezinte la aeroporturi conform programului si sa se inarmeze cu rabdare.

Sursa foto: metropotam.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea