Social

Greva generala la Bergenbier Blaj

Oamenii vor o marire salariala cu 15 la suta, insa patronatul refuza!

Angajatii fabricii de bere Bergenbier din Blaj , care apartine companiei In Bev Romania, au declansat ieri dimineata greva generala, dupa ce mai multe runde de negocieri legate de drepturile salariale, purtate de liderii sindicali si conducerea companiei, au esuat. Au intrerupt lucrul aproximativ 160 de salariati dintr-un total de 180.

Restul au asigurat fluxul tehnologic in sectoarele critice unde oprirea utilajelor ar putea crea pagube foarte mari sau ar punein pericol populatia prin deversarea unor substante periculoase. Presedintele Sindicatului Liber Bergenbier, Iulian Varga, a declarat ca cei 160 de angajati s-au adunat, in cursul diminetii de luni, in curtea fabricii si nu desfasoara nici un fel de activitate.

Potrivit acestuia, angajatii au solicitat venirea unei comisii speciale mandatata de conducerea companiei care sa negocieze impreuna cu liderii de sindicat majorarea salariilor.Iulian Varga a adaugat ca angajatii sunt nemultumiti ca nu a fost semnat contractul colectiv de munca , iar patronatul nu a acceptat marirea salariala propusa, de 15 la suta, si pachetul de salarii compensatorii .

Varga a mai spus ca sindicatul va depune o plangere penala impotriva conducerii companiei, pe care a acuzat-o ca a vrut sa inregistreze ilegal un acord care modifica anumite articole din contractul colectiv de munca negociat si introduceau trei prevederi privind pauza de masa, reducerea salariului minim cu 200 de lei si reducerea primei de vacanta, care la nivelul ramurii industriei alimentare este egala cu salariul minim pentru muncitor calificat. Sindicalistii au spus ca nu inceteaza greva generala daca cei din conducerea companiei nu vor veni la negocieri. Reprezentantii In Bev Romania nu au prezentat public nici o pozitie privind actiunea de protest de la fabrica din Blaj.

PRECEDENT

In urma cu o saptamana angajatii Bergenbier Blaj au fost pentru doua ore in greva japoneza, insa pana la urma au declansat un protest mult mai radical avand in vedere neintelegerile salariale cu administratia societatii. Sindicalistii au solicitat o majorare medie a salarului cu 300 de lei.

La fabrica de la Blaj, salariul mediu brut este de 1.600 de lei. Liderul sindical Iulian Varga a mai spus ca reprezentantii companiei au incercat scindarea miscarii sindicale interne, prin semnarea unui act aditional la contractul colectiv de munca cu cele doua sindicate de la Ploiesti, de la fabrica si de la logistica.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea