Social

Greva de la Dacia se apropie de final

Greva de la Automobile Dacia , cu un pas mai aproape de final. In cursul zilei de ieri patronatul uzinei Dacia Pitesti a majorat oferta salariala pentru angajatii societatii, acestia din urma urmand sa hotarasca astazi daca vor accepta noua propunere a administratiei si renunta la greva.

Sindicalistii au precizat ca noua propunere de salarizare pe care care trebuie sa o analizeze este urmatoarea: 210 lei, in suma fixa, de la 1 ianuarie, plus 94 de lei prima lunara pe tot parcursul anului, plus 90 de lei de la 1 septembrie. Sefii de sindicat au anuntat ca toti grevistii au fost chemati pentru consultari in prima parte a zilei de astazi. Pana acum, patronatul a propus o crestere medie a veniturilor salariatilor cu 250 de lei, iar liderii Sindicatului Automobile Dacia (SAD) au respins de fiecare data aceasta oferta.

Reprezentantii grevistilor vor hotara astazi si daca vor mai organiza mitingul pe care il anuntasera pentru maine, joi, 10 aprilie. Tot astazi, la Tribunalul Arges va fi un nou termen in procesul intentat de administratie sindicatului cu scopul de a declara greva ca fiind ilegala.

Angajatii uzinei Dacia au intrat in greva generala pe timp nelimitat in data de 24 martie , dupa ce de doua ori s-au aflat in greva de avertisment. Ei au declansat protestul dupa ce au respins oferta administratiei de majorare salariala cu 12%, pretentiile lor fiind mult mai mari.

Sindicatul Uzinei a intocmit o lista cu 14 revendicari , printre cele mai importante erau marirea salariala in suma fixa de 550 de lei, in doua transe , si prime de Paste si de Craciun, in valoare de 50% din salariul mediu brut total pe societate.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea