Social

Greva de la Dacia Pitesti continua

Un nou esec astazi in negocierile intre sindicatele si patronatul de la Dacia Automobile Pitesti. Astfel muncitorii de la Dacia raman in greva generala, in a sasea zi de la inceperea ei.

Salariatii de la Dacia Automobile Pitesti continua sa ceara cresterea salariilor cu 550 de lei, propunere care a fost respinsa din nou astazi, fiind considerata nerealista de catre patronat , care si-a mentinut oferta de crestere medie a veniturilor salariatilor cu 250 de lei.

Reprezentantii muncitorilor spun ca sunt hotarati sa continue greva pe termen nelimitat, respectiv pana cand patronatul va face o oferta cat mai aproapiata de cererile lor. In acelasi timp, este asteptata si decizia Tribunalului Arges care se va pronunta miercuri, cu privire la solicitarea administratiei societatii Automobile Dacia de incetare a grevei generale.

Dintre motivele invocate de patronat pot fi amintite numarul de semnaturi stranse pentru greva, considerat insuficient,  dar si prezentarea de catre sindicate a unor revendicari ilegale, precum solicitarea participarii salariatilor la profit si solicitarea vanzarii catre salariati, cu o reducere de 15 la suta, a unor autoturisme care nu sunt produse sau comercializate de Dacia Automobile.

Conducerea Dacia vrea sa scoata greva ilegala 

Vineri, conducerea societatii declarase ca aceasta greva a fost inca de la inceput ilegala, din moment ce de la inceputul negocierilor dorindu-se prelungirea acestora pentru a se ajunge la conflict. In replica, reprezentantul sindicatului a spus ca cei din conducerea Dacia vor sa puna presiune pe muncitori pentru a-i determina sa renunte la greva.

Potrivit Directiei de Comunicare a Dacia Automobile, astazi la greva au participat 41,2% dintre muncitorii din schimbul I.

Greva muncitorilor de la Dacia a inceput in urma cu sase zile iar joi a avut loc un miting de protest la care au participat aproximativ noua mii de angajati ai Dacia Pitesti si sindicalisti de la BNS, fiind “observat” si de reprezentantii sindicalistilor francezi de la Renault.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea