Social

Greva dascalilor a desfiintat simbetele libere

Ministerul Educatiei nu impune o metoda anume pentru recuperarea materiei de pe timpul grevei profesorilor, dar in majoritatea scolilor s-a optat pentru chemarea elevilor la scoala simbata.

Elevii merg la scoala sase zile din sapte. Asa se recupereaza materia pierduta in timpul celor trei saptamini de greva facuta de profesori, desi liderii dascalilor ii asigurau pe parinti ca elevii nu vor fi nevoiti sa vina la scoala simbata, asa cum spunea Catalin Croitoru , liderul Federatiei Educatiei Nationale. Orele incep la 7.30. Simbata se fac ore ca in oricare alta zi si acest lucru se va intimpla, deocamdata, tot acest semestru, adica pina in luna februarie, spune Luminita Ciocaru, directoare adjuncta la Liceul Teoretic Al.I. Cuza din Bucuresti. In unele scoli, acest program de recuperare in weekend nu este suficient. Daca continuam in acest ritm, vom termina de recuperat materia abia in luna mai. De aceea, vrem sa prelungim programul si din cursul saptaminii, cu cite o ora pe zi, dar pentru asta trebuie sa gasim sali libere, spune Florin Toporcea, directorul Scolii George Bacovia.

Fara vacanta in februarie

Pentru a recupera orele pierdute, in unele scoli se va renunta la vacanta dintre primul si al doilea semestru. Am considerat ca elevii vor avea timp sa se odihneasca in vacanta de Craciun si Anul Nou si, de aceea, ne-am decis, impreuna cu parintii, sa chemam elevii si in vacanta din februarie, spune Camelia Gavrila, sefa Inspectoratului Scolar din Iasi. Cu toate ca nu au stat la catedra timp de trei saptamini, unii profesori vor primi la sfirsitul lunii aceleasi salarii, ca si cum ar fi muncit. Le vom da salariile normale, iar profesorii s-au angajat ca isi vor recupera in continuare materia, spune Florin Toporcea, directorul Scolii nr. 111 din Bucuresti. Doar citiva directori au considerat ca profesorii trebuie sa fie platiti in functie de cite ore au recuperat.

Variantele recuperarii materiei

Durata unui curs s-a marit de la 50 de minute la 70 de minute, cu o pauza de 5 minute si, in plus, elevii nu mai au de facut teme pentru acasa .

La materiile cu un numar mic de ore pe saptamina, profesorii au preferat sa comaseze lectiile.

Diminuarea orei de curs cu 10 minute, astfel incit sa se mai faca o ora in plus, dar in timpul aceluiasi program.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea