Social

Greva CFR, oprita de catre magistrati

Curtea de Apel Bucuresti a decis ieri sa suspende greva ceferistilor,iar protestul, aflat in cea de-a 23-a zi, trebuie sa inceteze.
Decizia magistratilor este irevocabila si a fost pronuntata in sedinta publica. In consecinta, decizia din 13 iunie, cu privire l legalitatea manifestatiei, a fost modificata. Din cauza grevei, siguranta feroviara si conditia privitoare la respectarea unei treimi din activitate au fost grav afectate. Potrivit legii, greva nu are o durata maxima, insa, dupa 20 de zile in care nu s-a ajuns la o solutie, cele doua parti trebuia sa ceara constituirea unei comisii de arbitraj care sa rezolve litigiul. Greva feroviarilor a provocat societatilor CFR Calatori si CFR Marfa pierderi in valoare de aproximativ 300 de miliarde de lei.

Tot ieri, ministrul Dobre a declarat ca va declansa o Actiune in justitie impotriva sindicatelor, pe motiv ca CFR a avut pierderi foarte mari in timpul grevei declansate in 8 iunie. In plus, oficialii vor cere despabugiri grevistilor. Ratmilo Felix, secretarul general al Federatiei Sindicatelor Mecanicilor de Locomotiva , sustine ca nu se pot cere despagubiri, deoarece pierderile au fost inregistrate in timp ce greva era in legalitate .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea