Social

#afectare sanatate #bauturi #sanatate #suc #greseli

Greselile pe care le faci cand deschizi o cutie de suc! Renunta acum la ele!

Cine nu adora sa consume o cutie de suc? Insa, de cele mai multe ori, cei care le consuma fac greseli uriase. Unele dintre acestea avand consecinte deosebit de negative.

 

Daca esti adeptul sucurilor la cutie, iata care sunt greselile pe care nu trebuie sa le mai faci niciodata!

1. Nu agita cutia inainte de a o deschide

Daca agiti cutia de suc inainte de a o deschide, in momentul in care o deschizi aceasta te va stropi si iti va pata hainele. In plus, risti sa-I stropesti si pe cei din jur cu suc, sau documente importante, daca esti la birou.

Prin urmare, daca ai cumparat sucul de la un automat (moment in care aceasta este deja agitata), ori ai agitat-o fara sa-ti dai seama, fie o lasi sa se linisteasca 5 minute, fie poti apela la o tehnica mai rapida. Tot ce trebuie sa faci este sa bati usor partea de sus a cutiei, dupa care sa o desfaci, potrivit mirror.co.uk. In acest fel, sucul nu va tasni. 

2. Cea mai mare greseala – nu dezinfectezi cutia

Inainte de a desface o cutie de suc, aceasta trebuie dezinfectata, deoarece pe suprafata ei se regases o multime de microbi, printre care si bacterii deosebit de periculoase. Prin urmare, inainte de aa bea sucul este important sa speli foarte bine cutia, in special partea de sus, cu apa si detergent de vase, sau sa folosesti spirt pentru a o dezinfecta. In caz contrar, risti sa te imbolnavesti foarte tare.

Riscul de a contacta boala diareica, hepatita de tip A, sau alte bacterii periculoase, este foarte mare daca aceste cutii nu sunt dezinfectate.

Explicatia este simpla. Cat timp acestea sunt expuse in depozit sau in magazin, o multime de microbi si bacterii daunatoare organismului se depun pe ele. "Ori de cate ori bagam in gura ceva care este contaminat riscam sa ne imbolnavim", avertizeaza directorul Institutului de Boli Infectioase "Matei Bals", Adrian Streinu Cercel, potrivit 9am.ro.

FOTO: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea