Social

"Grăsimile rele" diminuează capacitatea creierului

Dereglările cerebrale apar şi ca urmare a unei alimentaţii bogate în aşanumitele „grăsimi rele“. Aceste grăsimi care se găsesc, spre exemplu, în untură, unt, carne de porc , hamburgeri, branză grasă, margarină, ulei de floarea-soarelui, maioneză, cartofi prăjiţi, afectează memoria şi favorizează apariţia depresiilor şi demenţei. Pe de altă parte, uleiul de măsline, peştele, fructele şi legumele cresc capacitatea de memorare. Grăsimea din peşte fereşte creierul de depresii . Cei care nu consumă, săptămanal, peşte trebuie să ia, cel puţin o dată pe săptămană, o capsulă cu untură de peşte. Nucile şi alunele nesărate stimulează creierul. O atenţie deosebită trebuie acordată şi consumului de dulciuri. Puţină ciocolată, o prăjitură cu cacao sau o îngheţată nu strică nimănui din cand în cand, însă şi acestea, consumate în cantităţi mari, produc modificări la nivelul celulelor cerebrale. (continuarea in Atac )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea