Social

#autoritatea nationala pentru protectia consumatorilor #anpc #paine # gramaj paine

Gramajul minim al painii va fi de 300 de grame. Afla de la ce data intra in vigoare aceasta prevedere!

Incepand cu data de 15 septembrie , gramajul minim al unei paini va fi de 300 de grame, a anuntat, joi, la Constanta, presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, Constantin Cerbulescu.

Acest ordin a fost deja trimis spre a fi publicat in Monitorul Oficial.

"De acum inainte, painea care se va produce si comercializa de la 15 septembrie nu va putea sa aiba sub 300 de grame - deci cantitatea minima a greutatii painii va fi de minimum 300 de grame. Orice majorare a acestei cantitati se va putea face numai din suta in suta de grame", a spus Constantin Cerbulescu.

"Am stabilit ca aceste masuri vor aduce mult mai multa clarificare si implicare din punct de vedere al legislatiei al celor care produc si comercializeaza paine. Au fost nenumarate controale pe care le-am facut de-a lungul timpului, cand am constatat diferente foarte mari intre ceea ce era prezentat ca si cantitate neta pe eticheta si ceea ce era de fapt comercializat. Diferentele ajungeau si la 70 - 80 de grame intre cantitatea declarata si cantitatea reala a painii respective", a adaugat presedintele ANPC.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea