Social

#saracie #sanatate #urbanizare #incalzire centrala #grad de urbanizare

Gradul de urbanizare al Romaniei a avansat cu doar 0,6% in ultimii 20 de ani

Gradul de urbanizare al Romaniei a cunoscut o evolutie nesemnificativa in ultimii 20 de ani, potrivit datelor furnizate de Institutul National de Statistica. Daca la 1 iulie 1990, gradul de urbanizare al tarii noastre era de 54,3%, pana la 1 iulie 2011, acesta a crescut cu doar 0,6%, ajungand la 54,9%, conform zf.ro.

Dat fiind ca urbanizarea este asociata de cele mai multe ori cu cresterea nivelului de trai al populatie, statistica indica faptul ca in aceasta perioada Romania a stagnat la acest capitol.

Sociologii si specialistii in geografie economic atrag atentia ca un lucru mult mai grav decat gradul scazut al urbanizarii este faptul ca principalul atribut al "ruralului" romanesc este saracia.

"Nu asta este marea problema (a locui intr-o zona rurala - n.n.). Problema este ca locuitorii din ruralul romanesc stau extrem de prost la alimentarea cu apa curenta, nu au incalzire centrala, nu au toalete. Totul se reflecta in nivelul de trai, in nivelul de sanatate", a declarat profesorul Marian Preda, decanul Facultatii de Sociologie a Universitatii Bucuresti.

Sursa foto: mayer-transport.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea