Social

Gordon Brown si George W. Bush au ocolit neintelegerile

Relatiile dintre Statele Unite si Marea Britanie vor ramane la fel de stranse ca si in perioada in care guvernul de la Londra era condus de Tony Blair.

Aceasta este impresia pe care actualul premier britanic, Gordon Brown, a incercat sa o creeze cu prilejul celei de-a doua vizite pe care o efectueaza in Statele Unite.

El a sustinut la Casa Alba o conferinta de presa comuna cu presedintele american, George W. Bush. Cei doi lideri au trecut cu eleganta peste diferentele existente intre Londra si Washington, cum ar fi razboiul din Irak si mijloacele de actiune in dosarul nuclear iranian.

Ei au convenit sa faca tot ceea ce este posibil pentru a asigura cresterea si stabilitatea economica in perspectiva summit-ului G8 programat sa aiba loc in Japonia in luna iulie.

Brown a insistat asupra masurilor destinate imbunatatrii sistemului bancar pentru restabilirea increderii pe pietele financiare, puternic afectate de recenta criza a ipotecilor imobiliare din Statele Unite.

Bush si-a exprimat speranta ca masurile de relaxare fiscala luate de administratia sa vor duce la insanatosirea economiei americane. Dornic de a nu fi taxat, asemenea lui Blair, drept "pudelul lui Bush", premierul britanic a avut, inainte de a merge la Casa Alba, o intalnire cu candidatii la Casa Alba.
Intrebat de jurnalisti daca are vreo preferinta pentru unul dintre acestia, Brown a declarat diplomatic ca a fost incantat sa ii cunoasca pe toti trei.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea