Social

#google #spion #internet #online

Google-ul te spioneaza. Internetul stie totul despre tine!

Probabil ca nu multi dintre voi stiu ca Google aduna date personale atunci cand se acceseaza o pagina web, motiv pentru care este chiar periculos sa dai prea multe detalii din viata ta reala in mediul online.

Acum insa, utilizatorii Firefox pot afla cand sunt spionati de Google cu ajutorul extensiei Google Alarm. Aceasta emite o alerta vizuala de fiecare data cand informatiile tale personale sunt transmise catre serverele Google.

Potrivit site-ului incont.ro, Gmail, Google Analytics, AdSense, embed-urile de pe YouTube sau apelurile Google aduna informatii despre utilizatori lor in vederea realizarii unui profil demografic , utilizat ulterior pe alte site-uri.

Motivul pentru care Google face lucrul acesta este unul pur comercial. Insa, nu toate datele tale personale publicate pe Internet au parte de acelasi tratament.

Infractorii din mediul online iti pot folosi identitatea pentru a comite tot soiul de fraude. Iti pot urmari miscarile, reteaua de cunostinte si alte detalii pentru a da lovitura.

In America, un politist a reusit sa faca legatura intre trei spargatori de case si victmele lor prin intermediul Facebook-ului. Cum? Simplu, proprietarul pleca de acasa insa nu inainte de a posta aceasta informatie la status , motiv pentru care hotii mergeau la sigur. 

Specialistii in domeniu pot afla totul despre tine in mai putin de-o ora navigand pe Internet, iar lucrul acesta a fost testat. Un american a rugat un specialist in securitate sa studieze profilul online al iubitei sale cu care era impreuna de peste 12 ani si sa-i spuna ce gaseste.

In mai putin de o ora barbatul a primit un raport de 15 pagini cu informatii despre prietena lui, multe dintre ele nestiute nici de el. Dosarul cuprindea numele prietenilor femeii, scolile pe care aceasta le-a frecventat, poze stanjenitoare publicate nu de ea ci de prietenii ei, calatoriile pe care le-a facut, locurile pe care le frecventa, detalii despre job-urile ei, hobby-uri , rude indepartate si relatii din tinerete. Totul a fost posibil doar verificand site-uri precum Hi5, Facebook, sau Flickr.

Ingrijorator? Mai mult ca sigur ca da. Problema este ca nu poti face nimic pentru a impiedica lucrul acesta decat doar sa fii mai atent atunci cand oferi informatii despre tine in mediul online, sa-ti configurezi mai bine setarile de securitate si sa nu permiti decat prietenilor sa acceseze anumite informatii.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea