Social

#gigi becali #eba #elena basescu #europarlamentar #parlamentar european #activitate

Gigi Becali si Elena Basescu, centrul atentiei dupa primele zile de mandat la Parlamentul European

Europarlamentarii romani si-au inceput mandatul. Dintre acestia cei mai urmariti au fost Elena Basescu si membrii PRM, cei din urma venind insa la sedinta in plen a PE printr-un singur reprezentant: Gigi Becali. Romania este reprezentata la Parlamentul European de 33 de euro-deputati, in majoritate reprezentanti ai PSD si PD-L.
 
In prima zi oficiala de euro­parlamentar, Gigi Becali s-a prezentat la lucrarile Parlamentului European, el fiind de altfel singurul PRM-ist aflat in sala. Ceilalti doi – Corneliu Vadim Tudor se afla la Bucuresti iar Ciprian Claudiu Tanasescu suferise un infarct, fiind internat intr-un spital din Bruxelles.

In timp ce Gigi Becali a fost in centrul atentiei pentru reprezentantii presei de limba romana, Elena Basescu este mentionata in presa straina drept “frumoasa” care a ajuns in PE iar alti euro-deputati romani au candidat si in parte obtinut posturi in comisiile pe sectoare ale Parlamentului European. Becali a fost constiincios: si-a preluat biroul, cardurile si camera la Hotel Hilton, dar a si votat pentru noul presedinte al PE si pentru cei zece vicepresedinti.

El a declarat pentru Gandul ca vrea sa se afilieze la PPE si si-ar dori sa faca parte din trei comisii, titular in Comisia de agricultura si dezvoltare rurala si supleant la Justitie, precum si la Dezvoltare Regionala.

In acest timp, europarlamentarii PSD si PD-L au si obtinut cateva posturi la comisii: Corina Cretu(PSD) a obtinut functia de vicepresedinte al Comisiei pentru dezvoltare, Monica Macovei (PD-L) a reusit sa obtina functia de presedinte al comisiei interparlamentare cu Republica Moldova, Rares Niculescu (PD-L) a obtinut functia de vicepresedinte la comisia de Agricultura si Dezvoltare rurala.

PNL-ul, prin reprezentantii sai, Norica Nicolai, respectiv Renate Weber au obtinut mandate de vicepresedinte respectiv membru, al subcomisiei de aparare si securitate din cadrul AFET (politica externa), al Comisiei pentru Justitie si Libertati Cetatenesti, in cazul primeia, respectiv al Comisiei pentru Libertati Civile a PE ( LIBE ) si Comisiei pentru Afaceri Externe a PE (AFET), pentru a doua .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea