Social

#inchisoare #condamnare #executare #gigi becali

Gigi Becali, condamnat la 3 ani de inchisoare cu executare

Completul de la Curtea Suprema l-a condamnat pe Gigi Becali la trei ani de inchisoare cu executare in dosarul schimburilor de terenuri dintre deputat si Ministerul Apararii Nationale.

Referitor la condamnarea sa, Gigi Becali a declarat: "O sa fac apel la CEDO. Nu credeam asa ceva…Sa distrugi o familie pentru ceva de acum 16 ani? Asta e tara lui Hristos? E a lui Satana…

Rog organele doar atat. Sa ma astepte sa ma prezint singur, sa nu vina cu mascatii, ca nu suporta oamenii din tara asa ceva, poate ies in strada. Daca ei au crezut ca o sa dea drumul la Schengen cu Becali, e problema lor."

Deputatul Gigi Becali a mai spus ca se gandeste sa-i ceara gratierea lui Traian Basescu: “Nu mi-e rusine deloc sa fac asta, e un act crestinesc … Am fost tradat de statul roman, eu si familia mea”

Procurorii anticoruptie il acuza pe Becali ca, in urma unui schimb de terenuri realizat in perioada 1996 – 1999 intre deputat si MapN, statul roman ar fi fost prejudiciat cu 892.758 de dolari.

Becali este acuzat de complicitate la abuz in serviciu, intrucat oficiali ai Ministerului i-ar fi dat omului de afaceri doua terenuri din zona Voluntari care insumau 30 de hectare in schimbul unui teren mai ieftin in localitatea Stefanestii de Jos. Potrivit anchetatorilor, Ministerul nu ar fi putut sa ii dea deputatului terenurile, intrucat acestea nu apartineau Armatei.

Ceilalti inculpati din dosar sunt fostul ministru al Apararii, Victor Babiuc, trimis in judecata sub acuzatia de abuz in serviciu si luare de mita, si fiica fostului ministru Ioana Babiuc, pentru ca l-ar fi ajutat pe tatal ei sa primeasca spaga.

Sursa: Adevraul.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea