Social

Gigi Becali a platit taxe 1 milion de euro pentru casele daruite sinistratilor!

In timp ce, in pofida tuturor angajamentelor si "strategiilor" de santier, autoritatile, in special prin ANL, nu au reusit sa-si indeplineasca propriile promisiuni si sa termine, la timp, casele pentru populatia sinistrata, in urma celor sase valuri de inundatii care au lovit in acest an Romania, un singur investitor , Gigi Becali, a reusit sa predea, "la cheie", 150 dintre cele 200 de case satenilor din satul vrancean Vulturul. Asta, in timp ce alte campanii "cu staif" au nascut "o margica", insa multi-mediatizata. Numai ca, potrivit legislatiei autohtone actuale, care nu prevede acordarea unor facilitati fiscale in cazul unor donatii, gestul umanitar al investitorului Becali a adus beneficii nu numai sinistratilor din satul Vulturul, dar si bugetului de stat, de pe urma respectivei investitii de 5 milioane de euro, "austerul" buget incasand 1 milion de euro, ceea ce reprezinta TVA platita de Becali la achizitionarea materialelor de constructie care au fost inglobate in aceasta investitie.


Catedrala de 1 milion

Demarate, in toamna, in urma unui impuls de moment, specific imprevizibilului investitor, Gigi Becali, lucrarile de la Vulturul au vizat construirea, pentru satenii sinistrati , a unui lot de 200 de case, precum si a unei biserici, toata investitia, la care au lucrat, in medie, 300 de muncitori, fiind estimata initial la aproximativ 2 milioane euro, fiind suportata, prin Fundatia sa, de catre Gigi Becali. "In final, valoarea lucrarilor va fi de 5 milioane euro, din care numai Catedrala Sfantul Mucenic Gheorghe, pentru ca, biserica, programata a fi finalizata la vara, va fi, de fapt, o catedrala, va costa 1 milion de euro", a precizat Gigi Becali. De altfel, in momentul predarii beneficiarilor din satul Vulturul, cele 150 de case au fost dotate cu pat si televizor. "Fiecare satean mai avea cate un dulap, o masa, ceva si nu a fost nevoie de altceva", a mentionat investitorul-binefacator al vrancenilor, dar platitor de taxe si pentru gesturi umanitare.

Gigi Becali a demonstrat, inca o data, prin improprietarirea cu 150 de case a satenilor sinistrati din satul vrancean Vulturul, justetea constatarii ca "statul este cel mai prost gospodar". Mai mult, "gelos" pe capacitatile manageriale ale investitorilor seriosi, si beneficiind de o legislatie "pe masura", acelasi stat nu se sfieste sa dijmuiasca si faptele umanitare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea