Social

Gigi Becali a inaugurat cele 200 de case din Vulturu - Vrancea

Patronul echipei Steaua a inaugurat, ieri, casele construite pentru sinistratii de la Vadu Rosca si a participat la sfintirea bisericii din satul Vulturu-Becali. Biserica va purta hramul "Sfantul Gheorghe". Gigi Becali a declarat ca a ales acest sfant deoarece lui i-a purtat noroc in viata. "Am dorit ca biserica sa poarte hramul Sfantul Gheorghe deoarece este patronul meu ocrotitor si sper sa le aduca noroc oamenilor asa cum mi-a adus si mie", a spus Gigi Becali.

Pentru ca se apropie sarbatorile de Craciun si orice casa trebuie sfintita, patronul echipei Steaua a adus un sobor de cinci preoti, printre care si pe Inalt Preasfintia Sa Epifanie Norocel, episcopul Buzaului si Vrancei, care au oficiat slujba de sfintire a caselor construite pentru sinistrati , dar si a bisericii din satul Vulturu-Becali. Gigi Becali a turnat temelia crucii ce va trona in mijlocul altarului bisericii.

Dupa oficierea slujbei de sfintire a bisericii, aflata inca in constructie, Gigi Becali impreuna cu episcopul Epifanie Norocel au vizitat o parte din casele construite pentru sinistrati si le-au sfintit cu mir si agheazma, "deoarece asa se obisnuieste la crestini" in prag de sarbatori. Pana in acest moment, 60 de sinistrati s-au mutat deja in casele construite de Becali, iar in zilele urmatoare se vor mai muta peste 40 de familii.


200 de televizoare pentru... fostii sinistrati


Becali a adus si 60 de televizoare pentru cei care s-au mutat deja in casa noua, urmand ca, in functie de numarul familiilor care vor locui in satul care ii poarta numele, numarul aparatelor sa fie suplimentat. "Am adus 60 de televizoare pentru tot atatea familii care deja s-au mutat in case. Voi aduce in total 200 de televizoare, asa cum le-am promis oamenilor. Sunt foarte multumit de ceea ce s-a facut aici, pentru ca vad niste lucruri rezolvate. Ceea ce am facut eu cred ca este un impuls pentru ceilalti oameni de afaceri, pentru a face si ei ceva pentru semenii aflati in suferinta", a spus Gigi Becali. El a mai adaugat ca lucrarea sa de suflet este biserica pe care o construieste pentru sinistrati. "Nu pot sa spun daca sunt mandru de case sau de biserica. Biserica este Casa Domnului, iar casele sunt ale oamenilor. Si banii, si saracia te apropie sau te indeparteaza de Dumnezeu. Eu nu vreau sa-mi leg sufletul de bogatie, vreau sa stau cu mana pe clanta Raiului, daca se poate", a mai precizat Becali.


"Guvernul a cheltuit de trei ori mai multi bani"


Intrebat cat a cheltuit pentru aceasta investitie, Gigi Becali a spus ca "mai putin decat a platit guvernul" pentru a construi 146 de case la Botarlau. "Cele 200 de case si biserica m-au costat pana acum patru milioane de euro. Am auzit ca pe santierul guvernului sunt oameni nemultumiti deoarece nu au fost platiti, desi acolo lucrarile au fost platite din bani publici. Pe guvern l-a costat de trei ori mai multi bani decat pe mine", a mai spus Gigi Becali, adaugand ca "s-a crucit" cand a aflat ca au inceput sa cada casele guvernului.

Becali a mai promis ca va aduce la Vulturu si 20 de vaci pentru a le da oamenilor, dorinta lui cea mai mare fiind ca cei de la Vadu Rosca sa fie fericiti. Gigi Becali a adaugat ca restul de 50 de case, aflate in diferite stadii de executie, vor fi finalizate in primavara anului viitor. Patronul echipei Steaua s-a declarat multumit de felul cum a actionat presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan, atunci cand i-a cerut sa faca drumul de acces in satul Vulturu-Becali. "Ca om, Marian Oprisan are suflet bun, imi este prieten, mai ales ca il cunosc de mult timp. Ma bucur ca a facut drumul de acces in sat, fara ca noi sa mai insistam", a incheiat Becali.



Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea