Social

Gigi a dat, Gigi a luat!


Steaua a fost depunctata in cazul „Valiza" si e in pericol de a fi exclusa de UEFA din Liga Campionilor, dupa modelul FC Porto

Comisia de Disciplina a FRF a decis, ieri, sa o depuncteze pe Steaua cu sapte puncte, pe „U" Cluj, cu sase puncte, iar Gigi Becali si presedintele clujean Dobos au primit interdictia de a intra pe stadioane timp de doi ani.


Desi se credea ca forul federal nu va mai lua nicio decizie importanta in cazul „Valiza" de dinaintea meciului „U" Cluj – CFR Cluj, din ultima etapa , iata ca nu s-a intamplat asa.

Pe 7 mai izbucnea un imens scandal dupa partida „U" Cluj – CFR Cluj, scor 0-1, din ultima runda a campionatului 2007-2008. Procurorii DNA au retinut cinci persoane care aveau asupra lor o valiza care continea suma de 1.700.000 de euro, bani ce erau destinati componentilor echipei „U" Cluj daca acestia ar fi incurcat gruparea ceferista.

Ancheta DNA s-a extins asupra tuturor celor implicati. Au fost audiati, rand pe rand, finantatorul stelist Gigi Becali, presedintele lui „U" Cluj, Anton Dobos , si jucatori de la Steaua si „U" Cluj.

Pedepse drastice

Becali a spus ca banii erau destinati cumpararii unui teren din zona Clujului. Comisia de Disciplina a decis sa sanctioneze Steaua cu sapte puncte, iar pe „U" Cluj, cu sase. Dintre jucatorii implicati in tranzactie, doar fotbalistul clujean Gigel Bucur si stelistul Petre Marin au avut de suferit, ei fiind suspendati pe o perioada de sase luni.

Gigi Becali, finantatorul Stelei, si Anton Dobos, presedintele lui „U" Cluj, au primit interdictia de a intra pe orice stadion din Romania timp de doi ani. Echipa din Ghencea ramane in pericolul de fi exclusa din Liga Campionilor, la fel cum s-a intamplat cu gruparea portugheza FC Porto, desi Gigi Becali a declarat ieri: „Cazul Stelei este diferit de cel al lui FC Porto".

Verdict

Steaua a fost penalizata cu sapte puncte.

"U" Cluj a fost penalizat cu sase puncte.

Gigi Becali si Anton Dobos au primit interdictia de a intra pe orice stadion din Romania timp de doi ani, precum si amenzi de 200.000 RON fiecare.
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea