Social

#lagarul de la Auschwitz #lagăr #nazisti #adoptie #auschwitz

Gest incredibil! O romanca torturata in lagar l-a adoptat pe nepotul calaului

La 70 de ani dupa ce i-au fost ucisi parintii in lagarul de la Auschwitz, iar ea a fost supusa unor experimente medicale infioratoare, o femeie de origine romana, supravietuitoare a Holocaustului, l-a adoptat neoficial pe nepotul unuia dintre comandantii din lagarul nazist.

La varsta de zece ani, viata se schimba radical pentru Eva Mozes Kor si pentru sora sa, Miriam, noteaza dailymail.co.uk. Gemenele, nascute in Romania, au fost duse in lagarul nazist de la Auschwitz alaturi de parinti, dar pe care nu i-au mai vazut niciodata.

Copilele au fost supuse fortat unor experimente medicale oribile de catre celebrul doctor Mengele.

In ciuda cosmarului pe care l-a indurat, Eva Mozes Cor, in varsta acum de 80 de ani, i-a iertat pe tortionarii nazisti. Ea l-a adoptat neoficial pe Rainer Hoess, nepotul comandantului Rudolf Hoess, care a coordonat uciderea a 1,1 milioane de persoane in lagarul de la Auschwitz.

Barbatul de 49 de ani, care intrerupsese toate legaturile cu familia lui, este cel care a luat legatura cu Eva. Femeia locuieste in Statele Unite. "Sunt mandra sa ii fiu bunica", a declarat Eva Mozes Kor despre Rainer. "Il admir si il iubesc. Simtea nevoia iubirii din partea familiei pe care nu a avut-o niciodata", a afirmat femeia.

Sursa foto: dailymail.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea