Social

#ajutor de somaj #germani #vaccinare

Germanii care nu se vaccineaza ar putea pierde ajutorul de somaj

Autoritatile din Germania se gandesc la implementarea unor masuri si mai dure dupa ce numarul infectiilor cu coronavirus a crescut alarmant in ultimele saptamani. Una dintre cele mai mari lovituri ar putea-o primi somerii germani care nu sunt vaccinati.

 

Parlamentarii germani au inceput sa dezbata introducerea vaccinarii obligatorii, pe fondul cresterii sustinute a numarului de cazuri de infectare COVID-19, informeaza presa germana.

Persoanele nevaccinate si-ar pierde dreptul la ajutorul de somaj iar angajatorii ar putea refuza candidatii care nu sunt vaccinati.  

In Germania s-a discutat pentru prima date miercuri despre introducerea vaccinarii obligatorie. Au fost luate in calcul mai multe variante: un mandat universal pentru toti adultii eligibili cu varsta de peste 18 ani, un mandat doar pentru cei cu varsta peste 50 de ani sau pentru cei deosebit de vulnerabili, sau o interzicere totala a vaccinarii obligatorii. Un vot pe acest subiect controversat este planificat pentru luna martie, potrivit Euractiv.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea