Social

#germania #someri #someri gemania #sedere germania

Germania inchide poarta pentru someri. Iata ce vei pati daca ramai fara job

Bundestagul se pregateste sa inchida usa celor care spera sa isi gaseasca un job in landurile germane si se bazeaza si pe ajutorul de somaj oferit de guvernul federal. Problema dreptului de sedere in Germania va fi dezbatuta in Bundestag, majoritatea politicienilor optand pentru limitarea dreptului de sedere la sase luni.

Nemtii nu sunt singurii care impun restrictii in aceasta privinta. Belgia a adoptat anul trecut o astfel de masura, iar Regatul Unit se pregateste de ceva vreme sa inchida portile pentru muncitorii care vin fara contract de munca in Marea Britanie.

Nemtii duc insa masura mai departe, proiectul de lege prevazand inclusiv pedepse pentru cei care vor incheia casatorii formale pentru a beneficia de cetatenia germana. Pedepsele prevad perioade de inchisoare de pana la trei ani si expulzarea definitiva din Germania.

Pe langa romani si bulgari, cei mai afectati vor fi italienii care au migrat in numar masiv in ultimii doi ani in cautarea unui loc de munca. Comunitatea italiana numara peste 220.000 de persoane, dintre care 65.000 sunt beneficiari ai ajutoarelor sociale oferite de statul german. Parlamentarii germani vor sa impuna o limita de sase luni pentru dreptul de sedere al strainilor.

Sursa foto: n-tv.de

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea