Social

#ger naprasnic #avertizare meteo #temperaturi #frig #ger #iarna

Ger naprasnic la final de saptamana! Minus 20 de grade Celsius

Dupa ninsorile vare au lovit Romania, vine gerul! Meteorologii au anuntat temperaturi extrem de scazute de pana la -20 de grade Celsius.

"Codul galben expira pentru ca s-au terminat, in mare parte, ninsorile, dar episodul cu vreme severa continua. Am vorbit de ninsori asociate cu vant, este un episod specific sezonului de iarna. A fost viscol, asa cum s-a aratat, in partea de sud-est a tarii. Treptat, peste noapte si in prima parte a zilei, intensificarile vor slabi. Vremea se va ameliora din acest punct de vedere, dar temperaturile vor fi din ce in ce mai scazute.

Episodul cu temperaturi foarte scazute se va extinde pana la inceputul saptamanii viitoare. Temperaturile noaptea vor ajunge, in cea mai mare parte a tarii, la minus 10 grade. In zonele depresionare, mai ales sambata si duminica, vor fi temperaturi sub minus 15, probabil minus 20 de grade si pe parcursul zilelor viitoare, de asemenea. Maximele, la amiaza, nu vor depasi 0 grade. Cel mai frig va fi in regiunile depresionare, dar minus 10 grade vor fi sambata si duminica in cea mai mare parte a tarii, inclusiv in Capitala. De 1 decembrie va fi foarte rece la primele ore ale diminesii. In Bucuresti, ziua de 1 decembrie va aduce temperaturi sub 0 grade. Spera ca la Alba-Iulia vremea sa fie un pic mai calda. Acest episod de ger va dura pana la inceputul saptamanii viitoare. Nu trebuie sa ne asteptam la temperaturile pe care le aveam in urma cu doua saptamani. De data asta ne-am dus sub normal", a informat directorul ANMFlorinela Georgescu, potrivit ele.ro.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea